Dezvoltatorul din spatele unei propuneri de revizuire a acri 1.3 și adăugarea a trei clădiri noi în spatele zonei comerciale South Bay din Dorchester a retras înălțimile clădirilor și densitatea locuințelor.

Numărul total de unități rezidențiale planificate ale proiectului se ridică acum la 196, în scădere față de 236 în propunerea inițială, iar înălțimile clădirii vor fi acum mai mult de șase etaje la cea mai înaltă structură. Propunerea inițială a cerut o înălțime de șapte etaje.

Proiectul-situat la 75 și 78 Willow Court și 16 Baker Court — acoperă 59,100 de metri pătrați pe 13 parcele învecinate și care se învecinează. Site-ul este în prezent, în cea mai mare parte, teren vacant. Mai multe case cu o singură și două familii pe o parcelă sunt destinate demolării ca parte a proiectului.

Agenția de planificare a orașului a programat o întâlnire publică virtuală a proiectului miercuri, 30 iunie, la ora 18: 00.

Joseph Hanley, avocat pentru dezvoltatorul Willow Baker LLC și Cornerstone Boston real estate company, a prezentat modificările într-o depunere din iunie 1 la Agenția de planificare și dezvoltare din Boston (BPDA).

„Revizuit proiectul continuă să ofere o varietate de rata de piață și venitul limitat de locuințe atât pentru închiriere și de case de oportunități, în timp ce dedicandu-toate cele 25 de ei pe site-ul venit limitat de unități de condominiu case”, a scris el.

„În cele din urmă, ca rezultat modificări oferă acum mai mult spațiu deschis, mai puțin umbra impactului, a extins domeniul public îmbunătățiri, mai bine de siguranță la foc acces și viitorul cazare pentru carosabil conexiuni în zona imediată”, a adăugat el.

De asemenea, dezvoltatorul a renunțat la spațiile de birouri propuse într-una dintre clădiri, reducând amprenta generală a proiectului.

Proiectul solicită 57 de locuri de parcare la fața locului și o conexiune potențială, solicitată de BPDA, între Baker Court și centrul comercial South Bay. Proiectul este, de asemenea, aproape de stația Andrew Square Red Line, stația de cale ferată Newmarket commuter și patru rute de autobuz MBTA.

Modificările se datorează intrării din cartier și personalului BPDA, potrivit lui Hanley.

Depunerea adaugă că proiectul ar „revitaliza acest site în dificultate și subutilizat”.

Depunerea a menționat că cartierul a înregistrat deja o creștere a evoluțiilor care au adăugat densitate și înălțime pe fondul zonei comerciale și al magazinelor de reparații auto. „Clădirile propuse servesc ca o ancoră rezidențială solidă pentru a face legătura între țesătura rezidențială industrială ușoară, la scară mai mare și cea din jurul cartierului.”

Proiectul promite să aducă 1 milion de dolari în impozite anuale pe proprietate în cofrele orașului.

Oficialii proiectului s-au întâlnit pentru prima dată cu persoanele de legătură în Mai 2019. Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2022 și să dureze aproximativ 24 de luni pentru a fi finalizată, potrivit depunerii.