Un comitet de căutare pe nume Marcelo Suarez-Orozco, decan la Universitatea din California Los Angeles, ca finalist singuratic marți pentru Cancelaria Universității din Massachusetts Boston, după luni de căutări și interviuri cu potențiali candidați 11.

Comitetul de 21 de membri a votat în unanimitate să-l recomande pe Suarez-Orozco ca fiind cel mai potrivit pentru acest post, descriindu-l drept un candidat de nivel superior care este dedicat misiunii urbane a școlii.

Patru potențiali finaliști au fost în cursă, dar trei dintre ei — inclusiv cancelarul interimar Katherine Newman — s-au scos din dispută în weekend, potrivit biroului președintelui UMass. Norm Peters, președintele Comitetului de căutare, a declarat că Suarez-Orozco a fost singurul candidat care ” se ridică cu adevărat în vârf.”

„Acest candidat reflectă o nouă zi pentru UMass Boston și simt din toată inima că va fi o transformare figura care se poate conecta cu fiecare elev, și nu numai fiecare elev, dar cu vise de fiecare copil, care se pare că o mulțime de oameni în acest oraș și în întreaga comunitate care depind de UMass,” membru al comitetului și fosta Rep. Jeffrey Sanchez a spus în timpul întâlnirii.

Suarez-Orozco va participa vineri la o vizită de campus de o zi la UMass Boston, unde se va întâlni cu facultatea, personalul și alți membri ai comunității. Președintele UMass, Marty Meehan, trebuie să facă apoi o recomandare Consiliului de Administrație al sistemului, care va vota dacă îl va angaja pe Suarez-Orozco.

„Suntem cu toții încântați de candidatura sa”, a declarat Peters reporterilor după întâlnire. „Toată lumea, când a intervievat, a fost foarte entuziastă. Când mă asculți citind CV-ul lui, e de neegalat. A venit de la începuturi umile, vorbește multe limbi și cred că va fi un avantaj nu numai pentru universitate, ci și pentru orașul Boston și statul Massachusetts.”

UMass Boston nu a avut un șef permanent din iunie 2017, când cancelarul Keith Motley a demisionat. Barry Mills a servit ca cancelar interimar timp de aproximativ un an, și mai 2018 în timpul primei încercări de căutare toate cele trei finaliști retras după vizite campus.

Meehan a descris prăbușirea primei căutări drept „un sfârșit neîncrezător”, spunând la acea vreme că membrii Consiliului Facultății erau nemulțumiți de cei trei finaliști și au ridicat întrebări cu privire la calificările lor.

Newman, care a lucrat anterior în biroul președintelui ca vicepreședinte senior pentru afaceri academice, a fost exploatat pentru a prelua funcția de cancelar interimar în fallout și a deținut funcția de atunci.

Într-o scrisoare de luni, Newman a anunțat că nu va rămâne în cursa pentru poziția cu normă întreagă, potrivit unui raport Boston Globe.

Peters a declarat că decizia Comitetului de a numi un singur finalist nu este fără precedent. Căutările anterioare pentru un cancelar UMass Lowell și pentru un cancelar UMass Medical School s-au încheiat fiecare cu un singur finalist, a spus el, iar o comisie a recomandat odată șase candidați pentru postul de top UMass Dartmouth.

În ciuda căutării provocatoare din 2018 și a durerilor de cap financiare frecvente la școală, membrii comitetului de căutare au spus că cred că Suarez-Orozco este angajat în acest loc de muncă.

„Nu este doar pregătit, ci așteaptă cu adevărat provocarea”, a declarat Jean Rhodes, profesor de Psihologie UMass Boston, care a ocupat funcția de vicepreședinte al Comitetului de căutare. „El este abordat, sunt sigur, pentru ca tot felul de instituții foarte de elită să fie un rol de conducere acolo, dar el a ales acest lucru. El a ales acest lucru pentru că el vede acest lucru ca singurul Institut de cercetare publică din Boston și el vede orașul Boston ca unul dintre cele mai importante orașe din țară și simte că avem nevoie de o universitate publică viguroasă, foarte bine funcțională aici, în Boston.”

După ce a imigrat din Argentina, Suarez-Orozco a urmat Colegiul comunitar și Universitatea din California Berkeley.

Cariera sa îndelungată în mediul academic include o poziție titulară la Universitatea Harvard, o poziție de profesor universitar la Universitatea din New York și opt ani ca profesor distins de educație la UCLA. Din 2015, el a servit, de asemenea, ca decan al școlii din California în școala absolvită de studii de educație și informare.

Într-un comunicat de presă UMass marți, Suarez-Orozco a declarat că este „profund umilit și onorat de această oportunitate extraordinară.”

„Universitatea din Massachusetts Boston este un far al educației publice în Commonwealth, în țară și nu numai”, a spus el. „Într-un moment în care se cere mai mult de învățământ superior decât în orice generație anterioară din istoria americană, Universitatea de cercetare publică se confruntă cu oportunități extraordinare și provocări reale în mișcare înainte. O etică a justiției sociale, un angajament de a hrăni puterile de creștere a vieții de educație, și un devotament neclintit pentru excelență și echitate va ghida munca mea dacă dat pentru a onora pentru a servi ca următorul Cancelar al Universității din Massachusetts Boston.”

Cercetarea lui Suarez-Orozco se concentrează pe migrația în masă, Globalizarea și educația și efectele psihologice ale acestor tendințe.

Rhodes a declarat reporterilor că crede că trecutul și interesele lui Suarez-Orozco sunt o potrivire ideală pentru singura universitate publică de cercetare a orașului. Aproximativ 54 la sută din înscrierea UMass Boston a fost studenți de culoare începând cu toamna anului 2019, potrivit statisticilor universitare.

„Combinația dintre conducerea calificată și acreditările academice remarcabile îl face un candidat foarte important, precum și povestea sa particulară, a cuiva care a venit ca imigrant din Argentina și studiază imigrația”, a spus Rhodes. „El vorbește cu adevărat despre misiunea urbană a universității noastre și cred că va vorbi comunităților și va fi o figură aspirațională pentru studenții care pot participa la Universitatea din Massachusetts Boston.”