O serie de concerte gratuite de o lună în Dorchester și South End a început weekendul trecut și va continua până în luna decembrie prin seria celebrităților din Boston. Duminică, Decembrie. 8, compozitor Shaw Pong Liu va aduce codul ei de grup asculta 3.0 la Centrul Kroc Armata Salvării pe Dudley Street pentru o performanță 3 p.m.

Grupul unește mamele și adolescenții care și-au pierdut pe cei dragi la omucideri, serviciile sociale comunitare și Poliția din Boston, toți aceștia vor interpreta muzică originală de Liu. În timpul evenimentului, în spațiu vor fi afișate afișe care onorează persoanele dragi ale artiștilor care au fost uciși.

Pe Decembrie. 15, Centrul Kroc va găzdui „Heart of the Holidays: Tales Of Light” cu ansamblul Guy Mendilow, Regie Gibson, Corul Boston City Singers Tour și Courtney Swain. Cu cuvinte rostite și muzică inspirată din diferitele medii culturale ale muzicienilor, spectacolul promite un alt fel de spectacol de vacanță.

Mendilow, Roxbury rezident, spune că performanța va fi „un basm, care este încadrată de o conversație între iarnă, sau ceea ce noi numim întuneric rece, și grupul de persoane care au memorie de vraja întuneric rece exprimate, care este o iluzie de omniprezență.”

„Aceste sărbători sunt, de asemenea, despre povești în care există acest miracol al luminii și ce înseamnă asta?”A spus Mendilow. „Ce ar însemna să înfăptuim un miracol al luminii în timpul nostru, tocmai când se întunecă afară și din acele locuri cel mai puțin probabile? Nu Harvard, Dorchester. Nu La Casa Albă, Mattapan. Ce înseamnă să găsești o lumină atât de uimitoare care vine din crăpăturile de pe trotuar?”

Pe Decembrie. 20 la 5 p. m., la ultimul spectacol din seria—50 de Portrete de la Villa Victoria— va amestec de hip-hop și jazz saxofon featuring artist Devin Ferreira la 5 p. m. show la Inquilinos Boricuas en Acción, 405 Shawmut Ave. în capătul de Sud. Pentru mai multe detalii— și pentru a RSVP-du-te la celebrityseries.org.