Un grup de bostonieni petiționează pentru a obține un referendum consultativ pe buletinul de vot din noiembrie 2, care ar cere alegătorilor dacă susțin revenirea la un comitet școlar ales din Boston. Organismul este compus în prezent din membri numiți aleși de primar, un sistem care a fost în vigoare de la 1991, când Boston a căutat și a câștigat o petiție de regulă la domiciliu pentru a elimina consiliul școlar ales.

Dacă va ajunge pe buletinul de vot și va fi trecut, întrebarea fără caracter obligatoriu va spori presiunea asupra consiliului local și a următorului primar pentru a susține această schimbare, ceea ce ar necesita aprobarea Legislativului de stat și a guvernatorului pentru a se întâmpla.

Întrebarea de vot, așa cum a fost pusă de Coaliția Boston pentru echitate în educație, avea să citească: „ar trebui ca actuala structură a Comitetului școlar numit să fie schimbată într-un comitet școlar ales de locuitorii din Boston?”Întrebarea este menită să sprijine o propunere de petiție privind regulile de origine depusă de consilierul districtului 5 Ricardo Arroyo și de consilierul at-large Julia Mejia, care ar re-structura Comitetului.

În ultimele săptămâni, reporterul a cerut candidaților pentru primar și pentru Consiliul Local din Boston, precum și pentru districtele 3, 4 și 7 să împărtășească dacă vor susține sau nu revenirea la un comitet școlar ales.

Toți cei cinci candidați la primărie favorizează o formă de schimbare a sistemului actual de numire, dar niciunul nu favorizează revenirea la un comitet școlar complet ales, așa cum a fost prezentat în această petiție. Majoritatea-inclusiv primarul interimar Kim Janey, consilierii Michelle Wu și Andrea Campbell și John Barros— sunt deschiși unui hibrid de majoritate-aleși cu membri numiți și roluri extinse pentru reprezentanții studenților. Consilierul Annissa Essaibi-George a spus că va încerca să acorde Consiliului Local mai multă supraveghere pentru a numi patru membri ai consiliului de nouă membri „în parteneriat” cu primarul.

Dar, mulți candidați pentru district și la-locuri mari-inclusiv doi operatori care candidează pentru realegere-sunt mult mai susținători de a face componența consiliului școlar în totalitate în conformitate cu voința alegătorilor orașului.

Dintre cei 12 candidați care au răspuns la întrebările reporterilor-17 vor apărea pe Sept. Buletinul de vot 14— majoritatea sunt în favoarea unui comitet școlar complet ales sau ar fi cel puțin deschis unui model hibrid. Revin la mari consilieri Mejia și Michael Flaherty, Carla Monteiro, Ruthzee Louijeune, Kelly Bates, și Nick Vance tot sprijinul deplin ales comitetului școlar.

Flaherty, care a fost ales primul consiliu în 1997, a declarat că un model hibrid nu va merge suficient de departe să adopte o schimbare, adăugând că membrii comitetului ar trebui să fie „trași la răspundere pentru sistemul nostru școlar e utilizatorii finali: Boston scoala de copii și părinți/tutori.”

„În timp ce un hibrid comitetul poate apela la unii ca o măsură de compromis, cred Boston alegătorii pot și ar trebui să fie de încredere, să-și exercite judecata în interesul superior al copiilor și nepoților lor”, a spus Flaherty, un Sud-născut în Boston, care a contestat târziu Tom Menino pentru postul de primar în 2009.

Mejia, care candidează pentru realegerea într-un loc mare, este de acord.

„Am văzut în ultimul an cum un comitet școlar numit exclusiv este dramatic nereprezentativ și inexplicabil pentru nevoile constituenților lor”, a spus Mejia. „Un comitet școlar ales dă o voce mai mare părinților, elevilor și profesorilor din districtul nostru școlar pentru a vedea viitorul BPS pus în mâinile oamenilor care trăiesc realitățile de zi cu zi.

„Cred că membrii Comitetului școlar ar trebui să fie responsabili față de oamenii din Boston, mai degrabă decât de primar, oricine ar fi”, a spus Bates, un candidat pentru prima dată care locuiește în Hyde Park.

Flaherty, Colimon, Halbert și Monteiro au declarat că vor sprijini rezervarea a cel puțin un loc în comisie pentru un reprezentant al studenților, cu drepturi depline de vot și burse.

Monteiro, un rezident din Dorchester, a numit structura numită ” arhaică și antidemocratică.”

„Susțin un comitet școlar complet ales, cu două locuri pentru membrii studenților cărora li se acordă drepturi de vot depline și o bursă”, a spus ea, „vocea studenților din Consiliu a trecut prea mult timp subevaluată și subapreciată, acești tineri lideri merită mai bine și adăugarea unui loc suplimentar pentru membrii studenților noștri îi va împuternici să fie și mai vocali avocați pentru nevoile lor.

Alți candidați la mare David Halbert, a declarat Abdikarim, Erin Murphy, Alex Gray și James „Reggie” Colimon favorizează un model hibrid-un amestec de locuri alese și numite. Spillane a spus că Consiliul ar trebui să fie responsabil pentru revizuirea și aprobarea numirilor primarului.

„Sunt deschis unui comitet școlar ales dacă cel puțin încercăm un model hibrid care include responsabilitatea de ambele părți; cei numiți și cei aleși”, a spus Abdikarim.

Louijeuene, care sprijină fie un hibrid sau complet aleși în comitet, a spus un „hibrid structura permite o împărțire a puterii și o mai mare responsabilitate, în timp ce contabile pentru eliberarea de joasă numele de recunoaștere în alegerile municipale.”

Murphy, un rezident Dorchester și profesor de școală publică de mult timp, a spus că un hibrid are cel mai mult sens. „Există o valoare în a avea primarul să numească unii membri, dar văd, de asemenea, valoare în a avea unii să fie aleși… membrii aleși trebuie să răspundă mai mult publicului.”

Gray a spus că va susține jumătate dintre membrii numiți de primar ,dar ” deschis la o conversație dacă a doua jumătate ar trebui aleasă direct de alegători sau ar trebui să fie votată de grupuri specifice, cum ar fi Consiliul Local, studenți, profesori etc.”

„Teama mea este că, dacă toate funcțiile sunt alese, anumite voci ale comunității vor fi lăsate pe dinafară și nu vor avea un loc la masă”, a adăugat el.

În loc să se întoarcă la un organism ales pe deplin, Spillane a spus: „Consiliul Local trebuie să primească responsabilitatea de a aproba toate numirile și reînnoirile Comitetului școlar.”

Consilierul local al districtului 3, Frank Baker, din Dorchester, care candidează pentru realegere, a declarat că pledează pentru un comitet școlar hibrid de la primele sale alegeri din 2011.

„Comitetul școlar trebuie să fie tras la răspundere, nu doar de primar sau de Departamentul școlii, ci și de oamenii din Boston, care au încredere în ei cu copiii lor”, a spus Baker. „Un comitet școlar hibrid pare o modalitate corectă de a face acest lucru. La un nivel minim, consilierii municipali ar trebui să aibă puteri de confirmare asupra membrilor Comitetului școlar.

Stephen McBride, challenger Baker în noiembrie, sprijină, de asemenea, un model hibrid.

„Sunt în favoarea alegerii a peste 50%, astfel încât majoritatea Comitetului să fie responsabilă față de popor. Pentru a se asigura că politica partizană nu este singurul factor, păstrarea unei componente numite va menține Comitetul întemeiat”, a spus McBride. „De asemenea, cred că membrul student ar trebui să aibă un vot ca restul Comisiei.”

Din cei opt candidați calificați să se prezinte pe buletinul de vot în Sept. 14 primar pentru Districtul 4, scaunul care va fi eliberat de candidatul la primărie Andrea Campbell, șase au declarat că vor susține un comitet școlar complet ales: Evandro Carvalho, Joel Richards, Brain Worrell, Leonard Lee, Josette Williams și Deeqo Jibril.

„Cred că liderii comunității, rezidenții și tinerii ar trebui să poată nominaliza potențiali membri ai Comitetului, iar aceste nominalizări trebuie să reflecte corpul studenților și familiei BPS”, a spus Williams.

„Odată ce membrii au fost nominalizați de comunitatea lor, atunci un consiliu format din Primar, președintele Consiliului de ședință, bsac și conducerea Tineretului primarului, părinții BPS, liderii comunității și absolvenții Comitetului școlar ar trebui să fie adunați ca un consiliu, pentru a discuta și a veni cu decizia finală. În acest moment, dacă nu există un consens, primarul ar trebui să aibă decizia finală de a întrerupe orice stagnare în acest proces.”

Consiliul local loc în Districtul 7 acum deținute de Primar Interimar Kim Janey, care include părți din Dorchester, Roxbury și Capătul de Sud, este căutat de un teren de opt candidați: Brandy Brooks, Marisa Luse, Joao Depina, Lorraine Payne Wheelerm, Santiago de Leon Rivera, Angelina Camacho, Roy Owens Sr., și Tania Anderson.

Anderson susține un comitet școlar ales, spunând că ” rezidenții merită să-și audă vocile.”

Brooks susține un comitet ales pe deplin, spunând că ” oponenții unui comitet școlar ales au tendința de a contopi vechiul comitet ales total cu Comitetul școlar general și District pe care Alegătorii din Boston l-au aprobat în 1983.”

„Ultimul model a fost mult mai responsabil decât predecesorul sau succesorul său și ar trebui restabilit”, a adăugat ea.

Camacho, care servește ca un membru al Cetățenilor Nominalizarea Panou, a spus că vede „prima mana cum a numit proces poate servi ca un exemplu de acces faptul că mulți locuitori ai cererii pentru oamenii de zi cu zi să aibă o voce puternică în conducere”, și crede că acest proces ar trebui să fie lăsate așa cum sunt.