Cincisprezece luni după o căutare anterioară sa prăbușit în discordie, Universitatea din Massachusetts oficialii s-au adunat August. 27 pentru a lansa o nouă căutare pentru un cancelar permanent pentru campusul Boston, care servește mai mult 16,000 studenți și absolvenți.

„Treaba noastră este simplă, dar asta nu înseamnă că este ușor”, a spus președintele Comitetului de căutare și avocatul imobiliar Norm Peters, numind machiajul divers al panoului de căutare cel mai mare atu. „Există o mare concurență pentru cei mai buni candidați.”

Noul panou are 21 de membri, comparativ cu cei 15 membri ai ultimului panou de căutare, care a fost condus de UMass trustee Henry Thomas. Cu cinci membri ai facultății și doi decani care sunt, de asemenea, membri ai Facultății, noul panou oferă o reprezentare sporită dintr-o facțiune care a fost dezamăgită de ultima căutare.

„Suntem într-un punct de inflexiune, cred, unde am putea deveni cu adevărat o instituție de clasă mondială cu liderul potrivit”, a declarat vicepreședintele Comisiei de căutare, Jean Rhodes, profesor de psihologie la UMass Boston. „Putem ajunge acolo. Și asta e sarcina noastră aici. De fapt, am vorbit cu ceilalți membri ai Facultății. Suntem încântați că există atât de multe reprezentări ale Facultății. Credem că asta va face o mare diferență.”

Membrii Comitetului au discutat calitățile pe care le — ar dori să vadă într — un nou cancelar-puternic, strategic, incluziv, inovator-și au spus că candidații serioși trebuie să fie atenți la provocările asociate cu abordarea provocărilor de infrastructură din campus și la greutatea încărcăturii UMass-Boston „legacy debt”.

„Este foarte important să poziționăm foarte intenționat UMass ca o instituție urbană”, a declarat Joyce Linehan, membru al Comitetului de căutare, șeful politicii și planificării pentru Primarul din Boston, Martin Walsh. „Căutăm pe cineva care înțelege într-un fel cauzele profunde ale sărăciei și înțelege populația care este servită acolo.”

„Probabil mi-ar plăcea să am pe cineva în loc până la 1 iulie”, a declarat Peters pentru serviciul de știri după întâlnirea de două ore plus, descriind o cronologie tentativă care ar putea conține interviuri candidate în februarie și anunțarea finaliștilor în aprilie.

UMass Președintele Martin Meehan a spus că va face „nimic și totul” ca membrii comisiei solicitarea de a recruta candidați, dar a spus că nu va fi implicat în panoul de zi cu zi de activitate și a cerut recomandări să fie „independent de mine.”În timpul întâlnirii, el a numit UMass Boston „cea mai importantă instituție din Boston” și a spus că campusul absolvă mai mulți oameni din medii diverse decât orice altă universitate din New England.

„Cred că UMass Boston este într-o poziție excelentă pentru a atrage candidați de clasă mondială din întreaga lume”, a spus Meehan.

Partenerul Isaacson Miller, John Isaacson, a comparat Comitetul de căutare cu o „mică legislatură”, cu membri care reprezintă diferite circumscripții și i-a încurajat să se concentreze asupra învățării pe tot parcursul procesului de verificare a candidaților.

Menționând diversitatea campusului, Isaacson a declarat că firma face, de asemenea, un „angajament major” în căutarea de a căuta diversitate în rândul candidaților.

Oficialii firmei de căutare intenționează să viziteze campusul Dorchester și să se întâlnească cu grupuri de părți interesate în septembrie. 11, cu reuniunea Comitetului de căutare din nou pe Septembrie. 18.

Membrii comitetului petrecut cea mai mare parte de prima lor întâlnire s-au prezentat, fiind informat cu privire la modalități de a face față solicitărilor mass media, și de a fi înștiințat despre moduri în care ei pot unintentially încalcă ședință deschisă legi, inclusiv cu lanțurile de e-mail poate deveni subiect de a fi predat daca publice înregistrează cererile sunt făcute.

Căutările cancelarului au fost anterior subminate de greșeli oneste, a spus Meehan. „Acest lucru este important”, a spus el, clarificând mai târziu că au existat căutări în trecut în care candidații și-au scurs propriile nume, o alegere despre care Meehan a spus că de obicei îi doare pe candidați.
În mai 2018, încheind căutarea anterioară, cei trei finaliști ai cancelarului s-au retras fiecare din considerație, citând „dezamăgirea extremă” cu acțiunile Consiliului Facultății școlii, a spus Meehan la acea vreme.

În aceeași zi în care administratorii UMass au fost programați să voteze un nou cancelar, Meehan a scris într-o scrisoare că căutarea de șapte luni a ajuns la „un sfârșit neîncrezător” și a numit-o pe Katherine Newman ca cancelar interimar.

Cei trei finaliști au fost Kathy Humphrey, vice-cancelar senior pentru angajament și secretar al Consiliului de administrație de la Universitatea din Pittsburgh; Peter Lyons, vice-rector și decan al perimetru College de la Universitatea de Stat din Georgia; și Jack Thomas, președintele Western Illinois University.

Decizia celor trei finaliști de a renunța la ultima căutare a venit după o întâlnire la nivel universitar în care mai mult de 200 de membri ai facultății au decis că niciunul dintre candidați nu se potrivește corect, a declarat un membru al Consiliului facultății la acea vreme. Reyes Coll-Tellechea, profesor în departamentul de studii latino-americane și Iberice, a declarat la acea vreme că „problema majoră la UMass Boston chiar acum este relația cu președintele Meehan și Consiliul de administrație este rupt.”

Membrii comitetului de căutare au fost rugați marți să semneze acorduri de confidențialitate concepute parțial pentru a proteja identitățile solicitanților cancelarului. Meehan a spus că au existat cazuri de candidați care au scos din procesele de căutare, deoarece numele lor au fost scurgeri.

„După cum vă puteți imagina, presa va fi agresivă în încercarea de a-și da seama ce se întâmplă și acesta este rolul pe care îl joacă și asta fac”, a spus el. „Dar trebuie să fim la fel de agresivi în protejarea integrității procesului și, de asemenea, protejarea acelor oameni care sunt dispuși să se prezinte ca potențial candidat.”

Întrebat ce s-a schimbat de acum 15 luni, când Meehan a spus că ar fi inutil și de neconceput să repornească o căutare a cancelarului, Meehan a spus că construcția în campus a scăzut, au fost construite noi cămine și există un acord pentru a aduce 235 de milioane de dolari în campus de la reamenajarea unei parcele din apropiere.

„Cred că lucrurile s-au diminuat”, a spus Meehan. „Există oameni în campus care cred că ar trebui să avem o căutare și sunt de acord cu ei. Deci, cred că suntem într-o poziție mai bună cu siguranță decât am fost la acel moment.”