Primarul interimar Kim Janey l-a lovit joi pe directorul executiv al capitolului Latinos din Massachusetts pentru Educație și pe șeful unui program de mentorat părinte pentru a umple două locuri vacante în Comitetul școlar din Boston.

Posturile vacante au venit după ce un scandal de mesaje text a cuprins Comitetul școlar și a dus la demisiile Alexandrei Oliver-Davila și Lorna Rivera. În mesajele text scurgeri la mass-media după ce oficialii Primăriei le-a reținut, cei doi oficiali publici au avut ca scop părinții West Roxbury, care s-au opus modificărilor politicilor de admitere ale școlilor examen orașului.

Cei doi noi membri ai Comitetului sunt:

* Rafaela Polanco Garcia, care locuiește în locuințe publice din sudul Bostonului, lucrează pentru programele de tineret din St.Stephen ca manager al organizării și implicării părinților. Polanco Garcia este din Republica Dominicană și a venit la Boston în 2014. Janey a menționat că spaniola este limba ei principală și a lucrat la Campania 2016 „No on 2” împotriva extinderii școlilor charter.

* Lorena Lopera, absolventă a Colegiului Boston, care a început ca organizator pentru nonprofit Sociedad Latina, este directorul executiv al Latinos for Education din Massachusetts. Ea locuiește în Jamaica Plain, și a lucrat, de asemenea, pentru anul orașului, construirea de școli excelente și Fundația Posse.

Ambii sunt părinți ai școlilor publice din Boston.Numele lor au fost extrase dintr-o listă prezentă lui Janey de la Comisia de nominalizare a Comitetului școlar din Boston.

Ambele au depus jurământul de birou cu funcționarul orașului Maureen Feeney, cu un interpret care sa alăturat Polanco Garcia.

Janey a spus că a acordat prioritate umplerii locurilor vacante cu membrii comunității Latinx din Boston, deoarece 40 la sută din școlile publice din Boston se identifică drept Latino.

„Ambele vor ajuta la completarea paginilor la acest nou capitol de echitate și oportunitate pentru studenții și familiile școlilor publice din Boston”, a declarat Janey într-o declarație care anunță numirea lor.

Termenii lor sunt în paralel cu mandatul lui Janey în funcția de primar interimar. Janey candidează pentru un mandat complet de patru ani după ce a devenit primar interimar în martie.

Următoarea ședință a Comitetului școlar este stabilită pentru miercuri, august. 4.

Preliminar la nivel de oraș este Sept. 14, iar alegerile generale dintre ultimii doi candidați la Primărie sunt Nov. 2.