Anul trecut, artistul local multidimensional Cliff Notez a jucat un rol cheie în organizarea Boston Answering, un concert găzduit la Teatrul Strand, conceput ca un răspuns la Boston Calling și omisiunea Festivalului de talente din Boston, în special artiști hip-hop și R&B, pe factura sa.

Într-o serie de evenimente, când Boston Calling și-a anunțat gama pentru ediția 2020 a Festivalului săptămâna trecută, numele lui Cliff Notez era pe fluturaș.
Rapperul/cineastul / producătorul din Dorchester a declarat reporterului într-un interviu că, în timp ce era încântat și recunoscător, reacția sa inițială la știri a fost „complicată.”

„La început, a fost un șoc când am primit apelul telefonic”, a spus el. „Uneori nu-mi dau seama cine acordă atenție și cine se uită la ceea ce facem. De multe ori se simte ca eu sunt doar de lucru într-un vid…Dar mi-a spus că poate facem ceva bine.”

După ce a câștigat onoruri pentru cel mai bun Artist nou la 2018 Boston Music Awards, Notez și-a lansat albumul „Why the Wild Things Are”, în septembrie anul trecut, pentru a fi apreciat de critici. Și cu succesul Boston răspunde, Boston apelarea organizatorii probabil nu a avut de ales decât să ia notă de această dată în jurul.

„Cred că am primit mesajul nostru cu siguranță, dar cred că am terminat de lucru? Nu. Mai e mult de lucru. Și cred că și-au dat seama că au mult de lucru”, a spus Notez, care a adăugat că experiența l-a făcut să-și dea seama că „este greu să-i satisfacă pe toți.”

Pentru creditul festivalului, proiectul de lege din acest an include o serie de alte talente locale, inclusiv producătorul/MC DJ Real P – care „face lucruri grozave pentru oraș, a remarcat Notez – și grupul de îndoire a genului Camp Blood. Notez l-a lăudat pe acesta din urmă, o trupă care îmbină elemente de rap, punk și metal, pentru îndrăzneala lor artistică.

„Cred că ceea ce fac este cu adevărat important, mai ales în ceea ce privește împingerea cadranului. Tyler Creatorul a spus câteva lucruri de altă zi despre câștigarea unui Grammy pentru un album hip-hop, în ciuda albumului său fiind altceva decât hip hop. Ei fac un fel de același lucru în termeni de provocare tine și împingând cadran pe ceea ce așteptările dumneavoastră sunt.”

Văzând scena vibrantă a hip-hop-ului din Boston mai bine reprezentată la Boston Calling este cu siguranță o victorie, dar Notez a subliniat că este doar un prim pas. El vrea să se asigure că mai mulți dintre colegii săi au aceeași oportunitate pe care a câștigat-o: „nu vrem să intrăm pe această ușă și să o lăsăm închisă în spatele nostru; vrem să lăsăm ușa deschisă și apoi să continuăm să spargem ușa și Cadrul ușii.”

În lunile următoare, Notez se va confrunta cu realitatea de a împărtăși o scenă cu Brittany Howard și Foo Fighters, artiști pe care îi admiră de ani de zile. Și în timp ce Notez a spus că dorește să poată „aduce întregul oraș pe scenă” cu el, știe că setul său va trebui să fie echilibrat pentru a se adapta restricțiilor de scenă și de timp.

Dar trupa lui va fi cu siguranță acolo pentru a-l susține, precum și saxofonistul Tim Hall și alți muzicieni de la Hipstory, casa de discuri/compania media pe care a fondat-o.

„Sunt încântat să fiu în fața multor oameni care interpretează melodii pe care le iubesc, cu oameni pe care îi iubesc și cu oameni pe care îi iubesc în mulțime”, a spus el.

Notez a spus că a avut un roller coaster emoțional de o săptămână; ca un jucător de baschet avid și Kobe Bryant superfan, vestea morții premature a icoanei NBA a lovit din greu.

„L-am ascultat literalmente de două ori pe săptămână, urmărind interviuri vechi. L-am studiat de când eram copil.”

Dar trecerea lui Bryant a imboldat, de asemenea, Notez cu un sentiment revitalizat de scop, el a spus.

„Un lucru pe care mi l-a lăsat este doar cunoașterea faptului că lucrarea nu se face niciodată. Am mult mai mult de lucru, și dacă îmi pasă de asta am mult mai mult pentru a realiza. [Boston asteptare] este o mare realizare, dar acest lucru nu este ultima și nu vreau să fie ultima. Kobe a avut întotdeauna o asemenea determinare de a continua, de a continua să se îmbunătățească, de a continua să împingă și, pe deasupra, i-a împins pe toți ceilalți din jurul lui.

„Acesta este un lucru pe care l-am învățat de la el la o vârstă fragedă, mai ales cu baschetul, este că este la fel de bun ca și oamenii de lângă el. Sunt fericit că și restul echipajului meu crește, restul echipajului meu este strălucit.”