În acest weekend, studenții de la Academia de Arte din Boston își vor realiza producția „Respect: un tribut adus Aretha Franklin” într – o serie de trei spectacole-Vineri., Jan. 31, la 7: 30 p. m.; Sat., Feb. 1, la 2 p. m.; și Sat., Feb. 1, la 7: 30 p.m. – la Roxbury Community College Media Arts Center.
Spectacolul multidisciplinar, o producție originală concepută de studenții BAA, va cuprinde lucrările vocaliștilor, dansatorilor, muzicienilor, artiștilor vizuali și designerilor de costume din liceu.

Spectacolul de vineri seara va urma o recepție În onoarea fostei Prime Doamne din Massachusetts, Diane Patrick, destinatarul din acest an al Premiului Baa Foundation Champion. BAA Arts Dean Tyrone Sutton a explicat că spectacolul și tema sa centrală a „respect her” a făcut o potrivire naturală pentru a onora Patrick și moștenirea ei de muncă în comunitate.

„Fundația a venit la noi și a spus:” Vrem să o onorăm pe Diane Patrick, cum putem face asta”? Având în vedere toată munca pe care a făcut-o, am decis că acest spectacol ar fi o modalitate perfectă de a o onora”, a spus Sutton.

Tributul școlii către Franklin a apărut la scurt timp după trecerea icoanei în August 2018, când o pereche de studenți au venit la Sutton cu ideea. A urmat o colaborare cu Institutul Berklee pentru Jazz și Justiție de gen, care a dat naștere unei serii de ateliere de explorare a prejudecăților de gen în industria muzicală și a sensului respectului. Sutton, care servește ca producător pentru spectacol, a declarat că experiența de a aprofunda unele dintre lucrările lui Franklin le-a oferit studenților șansa de a explora „dovezile emoționale” ale moștenirii sale.

„Elevii au auzit melodii ca „Respect” tot timpul, dar de a le efectua și apoi despachetați ce aceste versuri spun și să le dea o semnificație mai profundă a ceea ce înseamnă cântecul personal pentru a le, și modul în care acestea pot fi un imn sau un apel la acțiune pentru alte domenii care ating pe probleme în lume acum…e oferindu-le un motiv pentru a înțelege de ce părinții lor ca acele melodii atât de mult, și de ce a fost atât de prolific.”

Thays Figueiredo, un junior de 16 ani la școală și membru al ansamblului vocal, a declarat că a făcut parte din producție i-a oferit o introducere în cariera lui Franklin.

„Înainte de acest spectacol nu știam prea multe despre ea. Părinții mei sunt imigranți, așa că nu sunt foarte în ton cu muzica americană”, a explicat Figueiredo. „Dar am învățat despre ea și i-am interpretat muzica timp de doi ani și tocmai am ajuns să-i apreciez puterea și cred că personajul ei este ceva de admirat, mai ales dacă ești femeie. Ea a fost foarte neapologetic în ceea ce a făcut. A fost un fel de felul ei sau autostrada, și ea nu ar accepta nici o formă de a încerca să, cum ar fi, minimaliza ei sau înjosi ei…că este ceva ce am adus într-adevăr în mine.”

Un membru al Ansamblului Spirituals, în vârstă de 15 de ani, al doilea de studentie Choice McCarty, a declarat că a început să vadă muzica lui Franklin într-o lumină nouă în urma unui incident de anul trecut, în care ea a fost discriminată.

„M-a făcut să mă gândesc la muzica ei și la modul în care m-a afectat într-un mod diferit, mai ales pentru că o mulțime din muzica ei se învârtea în jurul drepturilor civile și drepturilor femeilor. M – a făcut să mă simt mai puternică ca o femeie, și nu numai asta, o femeie neagră, și, de asemenea, m-a făcut să mă simt onorat că am șansa de a-i interpreta muzica-nu doar să o ascult, ci să o cânt și să-mi spun povestea într-un mod diferit. Mi-a dat o voce pe care nu am avut-o înainte.”

Senior Travis Ambroise, 18, a subliniat piesa lui Franklin „dacă pot ajuta pe cineva” când a fost întrebat despre partea sa preferată a producției.

„Mă conectez cu adevărat la mesajul acestui cântec, care este ideea că, ca persoană, și acest lucru literalmente un citat din cântec:” dacă pot ajuta pe cineva pe măsură ce trec, atunci viața mea nu va fi în zadar.”Pentru mine, ca persoană care într-adevăr, în aproape fiecare respirație, mă străduiesc să ajut cât mai mulți oameni, acea melodie este ceva care mă mișcă indiferent de câte ori o cânt.”

Sutton și-a exprimat mândria cu privire la o producție originală, organică, care a evoluat din ideile studenților săi.

„Când, uneori, ca adulți, vă întoarceți din drum și lăsați elevii să facă munca, ei vor veni cu lucruri care depășesc orice lucru pe care noi, ca adulți, l-am fi putut gândi.”