Noul supermarket Price Rite — care se deschide astăzi în Fields Corner-semnalează revenirea unei piețe alimentare operate de o familie cu rădăcini în cartier care se întorc în anii 1940.

Familia Slawsby, care operează magazine alimentare în Roxbury, Roslindale și Brockton, lucrează de la începutul anului 2020 pentru renovarea și redeschiderea unui supermarket în spațiul de 20.000 de metri pătrați cel mai apropiat de partea Geneva Avenue a mall-ului de aproape 250.000 de metri pătrați. Acesta umple un gol imens de bacanie în cartierul rămas când coșul de alimente al Americii s-a închis în ianuarie 2019.

Supermarketul trebuia să se deschidă în luna mai a anului trecut, dar când Covid s-a stabilit în regiune, renovările au fost întrerupte și ele. Dar, lucrările și inspecțiile ulterioare sunt acum complete. Împreună cu un magazin complet renovat, piața aduce 40 de locuri de muncă— multe dintre ele pentru vecinii care pot merge acolo de pe străzile laterale rezidențiale dense din jurul Fields Corner și Bowdoin-Geneva.

Deschiderea reunește două familii legendare Dorchester active în afacerea pieței alimentare din cartier de aproape un secol întreg.

Istoria familiei Cifrino în comerțul cu amănuntul alimentar a început în Boston chiar înainte de Primul Război Mondial, a declarat Tom Cifrino, care administrează Fields Station LLC, care deține proprietatea Geneva Avenue.

„Bunicul meu a început ca măcelar pe strada Salem din North End”, a spus el reporterului într-un interviu recent. „A ajuns cu aproximativ 10 până la 12 măcelării în jurul orașului. Și apoi în anii 1920 a început piața Uphams Corner. A existat o carte, „Once Upon A Store”, care a susținut că a fost primul supermarket din țară. Fie că e adevărat sau nu, nu stiu.”

Cifrinos a deschis încă două magazine în Quincy și în Cambridge și cu puțin timp înainte de Marea Depresiune, le-a vândut pe toate companiei-mamă a primelor magazine naționale.

În 1934, Cifrinos a revenit în afacerea supermarketurilor, construind o nouă structură pentru a găzdui o piață de — a lungul bulevardului Gallivan-care a fost apoi o șosea nou creată pe o mlaștină în curs de dezvoltare care duce la Neponset Circle. Piața Supremă a fost deschisă în 1935 și în curând magazinele cu același nume de marcă s-au înmulțit în zona greater Boston, inclusiv un magazin de pe site-ul Geneva Avenue, pe un teren care fusese folosit pentru a găzdui mașini stradale.

„Proprietatea adiacentă stației Fields Corner a fost un hambar de cărucior”, a spus Tom Cifrino. „Acum zece sau 12 ani, când am făcut o renovare majoră, am refăcut parcarea. În momentul în care a trebuit să-l dezgroape și am găsit sub asfalt toate pietruite și legături de cale ferată. Ei au fost încă acolo de când a fost un hambar cărucior auto. Cărucioarele au ieșit din hambar și au urcat și au coborât Dorchester Ave.”

Tatăl lui Harold Slawsby a condus o piață de carne la 1498 Dorchester Ave., un precursor al lanțului Capitol pe care familia sa l-a deschis ulterior. În plus față de locația Fields Corner, familia a operat magazine pe Blvd Morrissey.- o clădire care găzduiește acum un magazin de băuturi alcoolice și un CVS – și la Morton Street și Gallivan Boulevard, un site ocupat acum de Norfolk Hardware.

„Ne-am dorit întotdeauna un magazin în Dorchester și ne-am uitat în sus și în jos”, a declarat Harold Slawsby reporterului într-un interviu din 2015.

În această săptămână, fiul lui Harold Jonathan-care va opera magazinul Dorchester cu fratele său, Todd, a spus că ei consideră acest lucru ca un „homecoming.”

Mama lui a crescut în St. Ann parish, el a spus. Și el și Todd și— au tăiat dinții în afacerea care lucra la fosta piață Capitol de pe Bulevardul Morrissey-care este acum un CVS.

„Suntem și mai entuziasmați pe măsură ce vedem oameni care încearcă să intre”, a spus Slawsby marți. „Se simte ca o homecomingand pentru fratele meu și cu mine, se simte ca locul potrivit pentru a construi compania pe care vrem să o avem folosind acest magazin ca piatră de temelie.”

El este cel mai mândru de modul în care renovările au „deschis” partea din față a magazinului.

„Se face o diferență uriașă în simt”, a spus Slawsby. „Este mult mai puțin claustrofobic. Se simte mult mai mult un spațiu unificat, cu un culoar central care îl rupe și evidențiază elemente.”

Tom Cifrino spune că a cunoscut Harold Slawsby din 1970, când „tatăl lui și tatăl meu au fost atât în supermarket de afaceri în anii ’50 și’ 60 împreună, ca prieteni competitori.”

„Slawsbys sunt oameni Dorchester”, spune Cifrino, care însuși are amintiri plăcute de a lucra pe piețele propriei familii când era la vârsta de 15 ani.

„A fost fabulos. Îmi amintesc că mergeam de Ziua Recunoștinței, obișnuiam să vând cine de curcan de Ziua Recunoștinței. Era un echipaj întreg acolo în dimineața zilei de Ziua Recunoștinței, începeau la ora cinci dimineața gătind curcani și umplând și piure de cartofi și sos. Și le găteau și le vindeau oamenilor până pe la ora unu, când fiecare își lua propriul curcan, se ducea acasă și servea cina cu curcan.”

Noua piață Price Rite umple ultimul spațiu liber din Mall-ul Fields Corner.

„Avem 11 magazine și toate sunt ocupate din nou”, a spus Cifrino reporterului. „De fapt, am completat chiar și pantofii fără plată – care au dat faliment în urmă cu doi ani – cu o companie locală de aprovizionare cu frumusețe, Mattapan Beauty Supply. El are șase sau șapte alte magazine de vânzare cu amănuntul, dar el este local, el nu este un chiriaș național.

„Și din câte am înțeles, este fabulos. Adică, am trecut prin magazinul lui sau de trei sau patru ori, și dacă doriți să cumpere o perucă, care este locul pentru a merge.”

Jonathan Slawsby spune că el și echipa sa sunt „extrem de bucuros” să fie parteneriatul cu Tom Cifrino și familia lui din nou.

„A fost un partener uimitor anul trecut, foarte înțelegător în ceea ce privește cronologia noastră și proactiv cu viziunea noastră de actualizare a spațiului”, a spus Slawsby. „Avem un contract de închiriere pe termen foarte lung – 30 de ani dacă exercităm opțiunile. Ambele părți sunt conștiente de acest lucru și sunt fericite. Este o investiție din partea amândurora pentru a continua acea relație de familie departe în viitor.”