Chiriași într-o 207-unitate complex de apartamente pe Morton Street în Mattapan a anunțat în această săptămână că au semnat un acord cu proprietarul lor, care le va proteja de mare chiria crește în următorii cinci ani.

Complexul de apartamente Morton Village a fost vândut unui nou proprietar, Avanath Capital, în iulie. În această săptămână, chiriașii și compania au convenit asupra unui acord care promite contracte de închiriere pe cinci ani pentru toți rezidenții, cu creșteri de chirii de 3 la sută pe an pentru primii trei ani și 3, 25 la sută pentru al patrulea și al cincilea an. Pentru rezidenții de peste 70 de ani, creșterile de chirii vor rămâne constante la 3 la sută pe an pentru toți cei cinci ani.

Acordul a fost negociat cu sprijinul City Life/vida Urbana, departamentul orașului Boston. de dezvoltare cartier, și Greater Boston Servicii juridice. În săptămânile care au dus la acord, întâlniri virtuale Morton Sat Chiriaș de Asociere a atras zeci de rezidenți, și mai mult de 100 de locuitori au semnat o scrisoare de la Avanath de Gestionare a Capitalului cerut negocieri cu scopul de a crea locuințe pe termen lung stabilitatea.