Tom Cifrino a văzut destul de mult totul în cariera sa de 45 de ani ca manager al fields Corner ‘ s shopping plaza. Din 1975, Cifrino a supravegheat proprietatea pentru Superior Realty Trust, afacerea de familie care include exploatații în Cambridge, Quincy, South Shore și Cartierul Adams Village din Dorchester.

Dar centrul comercial Fields Corner— cu parcarea mare de— a lungul bulevardului Geneva-a fost întotdeauna locația marcajului. Ascunse între Oraș Câmp și MBTA Linie Roșie station, shopping plaza găzduiește o serie de întreprinderi, de la un restaurant McDonald ‘ s și Bank of America ATM-o familie deținute de Negru de aprovizionare frumusete casa pe care tocmai și-a deschis ușile lângă mall-ul e mai mare om de stat de felul Supremă Lichioruri, care Cifrino încrederea deține și operează.

Cu toate acestea, cea mai nouă adăugare cu nume mari aduce o atenție reînnoită Fields Corner: Target. Este a doua locație Dorchester pentru Behemoth de vânzare cu amănuntul, care a fost o ancoră a South Bay mall pentru mai mult de un deceniu.

Ținta Fields Corner, care și-a deschis porțile clienților pe Octombrie. 21, este mult mai mică decât fratele său mare-box la granița noastră de Nord. Acesta ocupă un spațiu de 27.000 de metri pătrați, sau aproximativ un sfert din dimensiunea magazinului South Bay.

Când Target a semnat un contract de închiriere de zece ani în 2019, purtătorul de cuvânt al companiei, Jacqueline DeBuse, a declarat că este „încântat să aducă o experiență de cumpărături ușoară și convenabilă mai multor oaspeți din zona greater Boston cu acest nou magazin țintă.”

Mini-ținta face parte dintr-o strategie națională a lanțului de a localiza magazine cu amprentă mai mică pe piețele urbane, inclusiv locații Din Roslindale, Brookline și Beacon Hill, care și-a deschis porțile săptămâna trecută.

Spațiul pe care ținta îl umple acum a avut un timp stâncos care a rămas umplut. Predecesorii, care au inclus Fallas, HomeGoods, și A. J. Wright, au plecat toate burta în sus. Cifrino și noii săi chiriași, cu toate acestea, par a fi bullish cu privire la șansele de a lovi un ochi de tauri cu acesta. Și debutul lanțului național marquee vine cu doar câteva săptămâni înainte de o altă deschidere majoră care a fost de peste un an în devenire.

Familia Slawsby, care operează magazine alimentare Save-A-Lot în Roxbury, Roslindale și Brockton, a lucrat la renovarea și redeschiderea unui supermarket în spațiul de 20.000 de metri pătrați cel mai apropiat de partea Geneva Avenue a mall-ului de aproape 250.000 de metri pătrați. Acesta va umple un gol imens de bacanie în cartierul rămas când coșul de alimente al Americii s-a închis în ianuarie anul trecut.

Supermarketul trebuia să se deschidă în mai, dar când Covid s-a stabilit în regiune primăvara trecută, renovările au fost întrerupte și ele. Acum, Slawbys sunt de planificare pentru a deschide cândva înainte de Crăciun ca o piață PriceRite. Împreună cu un magazin complet renovat, piața va crea 40 de locuri de muncă— multe dintre ele pentru vecinii care pot merge acolo de pe străzile laterale rezidențiale dense din jurul Fields Corner și Bowdoin-Geneva.

O vizită la fața locului săptămâna trecută a arătat spațiul complet gol, așteptând o lustruire finală a etajului și inspecții înainte ca lucrătorii să poată transporta în congelatoare, rafturi și produse. Intestin reabilitare a ceea ce a fost inițial o MBTA cărucior hambar dovedit a fi un proiect mult mai mare decât prima de așteptat, potrivit lui Jonathan Slawsby, care va funcționa magazin cu fratele lui Todd și tatăl său, în vârstă de 83 de ani, Harold Slawsby.

„Pereții exteriori și subsolul sunt doar lucruri rămase cu adevărat din spațiul original”, a spus Slawbsy. „Tom [Cifrino] a petrecut mult timp și bani îmbunătățind plaza de-a lungul anilor. Și am decis că comunitatea merită o plantă fizică mai frumoasă decât ceea ce aveau aici înainte.”

O mare parte din munca care a fost făcută nu va fi imediat evidentă clienților care au frecventat vechiul coș de alimente din America.

„Am înlocuit întregul sistem HVAC și electric. Am petrecut o lună și jumătate săpând podelele”, a spus Slawsby. „Cantitatea de muncă de scurgere pe care a trebuit să o facem a fost semnificativă. A trebuit să punem 19 canale de scurgere noi.”

Bătrânul Slawsby a început să lucreze la piața de carne a familiei sale din Fields Corner când avea 14 ani.

„Îi place ideea de a se întoarce în acel cartier și asta ne-a determinat să facem acest lucru”, a spus Jonathan. „Am fi putut reduce timpul – dacă am fi tăiat colțurile și apoi am fi rezolvat problemele pe drum. Dar intenționăm să operăm acolo pentru următorii 30 de ani.”

Ca un fel de angajament pe termen lung este muzica pentru urechile lui Tom Cifrino, care crede că Slawsbys și Țintă— împreună cu alți chiriași— se intrarea pe această piață într-un moment oportun.

Ca și Slawsbys, linia lui Cifrino din Dorchester se întinde de trei generații. Bunicii săi și-au deschis piața Uphams Corner, primul supermarket din cartier, pe Columbia Road în 1919. La vârsta de 16 ani, Cifrino a început să lucreze ca „băiat de geantă” la piața Supremă a Familiei din Fields Corner pe care o conduceau părinții săi. Mama lui a crescut într-o casă de lângă Biserica St.Ambrose, doar din vedere de la mall-ul Fields Corner.

„Am fost aici de atunci și nu mergem nicăieri acum”, a declarat Cifrino reporterului săptămâna trecută, indicând sute de plantații noi pe care le-a comandat pentru sezonul de toamnă.

„Oamenii nu înțeleg asta. Ei cred că suntem un conglomerat mare de undeva din Chicago, care pur și simplu nu-i pasă. Dar noi facem. Și cred că asta contează … ni s-au oferit mulți bani să vindem locul ăsta și nu vrem. Vom fi aici pe termen lung.”