Cei cinci candidați majori la Primărie au prezentat joi modul în care vor gestiona modificările cauzate de coronavirus în economia mai mare din Boston și vor evita crearea unui alt cartier precum portul maritim.

Candidații au apărut în fața a aproape 150 de persoane în birourile Dorchester ale Consiliului Regional al tâmplarilor din Statele Atlanticului de Nord. Forumul a fost moderat de editorul revistei Commonwealth, Bruce Mohl, și a fost creat de Coaliția pentru Dezvoltare responsabilă, un grup care include Uniunea tâmplarilor și dezvoltatorii.

Cei cinci candidați sunt primarul interimar Kim Janey, consilierul districtului 4 Andrea Campbell, consilierii orașului Annissa Essaibi George și Michelle Wu și fostul oficial al orașului John Barros.

Mohl a întrebat candidații despre un McKinsey și Co. raport lansat săptămâna aceasta cu privire la viitorul post-pandemic al muncii din Massachusetts. Comandat de Gov. Charlie Baker și costând 1.6 milioane de dolari, raportul a spus că cererea de spații de birouri este de așteptat să scadă, în timp ce traficul feroviar și aerian de navetiști ar scădea pe măsură ce mai mulți angajați lucrează de acasă.

Janey a spus că locurile de muncă” fără îndoială ” se pot schimba pentru unii. Dar, a adăugat ea, mulți nu sunt capabili să stea acasă în timp ce se află pe Zoom, un instrument de conferințe video care a devenit utilizat pe scară largă în timpul pandemiei. Administrația ei se pregătește pentru schimbări cu „urgență acerbă” și a menționat că a creat poziția la nivel de Cabinet pentru dezvoltarea forței de muncă și a forței de muncă.

În răspunsul său la întrebare, Barros a indicat o campanie de marketing pe care a ajutat-o să vină în timp ce lucra pentru fostul primar Marty Walsh, a cărui plecare a dus la Janey, datorită statutului său de președinte al Consiliului Local, devenind primar interimar. „Vreau să-i mulțumesc primarului Janey că l-a lansat pentru mine”, a spus Barros.

„Avem nevoie de un primar care să ne vândă orașul și să aducă oamenii înapoi”, a adăugat el, prezentând experiența sa ca șef al dezvoltării economice a lui Walsh.

Essaibi George a spus că oficialii orașului trebuie să se gândească creativ la viitorul spațiului comercial și să se asigure că fondul de talente este gata să lucreze într-un mod diferit. „Nu există niciun secret că viitorul nostru rămâne incert. Acesta este motivul pentru care suntem cu toții investiți în cursa (Primăriei)”, a spus ea.

Campbell, așa cum a făcut-o la începutul acestei săptămâni, a transformat loturile vacante din oraș într-o dezvoltare accesibilă, cu utilizare mixtă, în primele sale zile 100. „Putem activa cu siguranță acele spații”, a spus ea.

La rândul ei, Wu a spus, deși nu este clar cum va arăta economia din Centrul orașului Boston, „acum este momentul să ne întoarcem și să abordăm provocările cu care se confruntau locuitorii noștri cu mult înainte de virusul Covid-19”, cum ar fi lipsa de locuințe accesibile și îngrijirea copiilor.

Candidații au fost, de asemenea, întrebați cum se vor ocupa de dezvoltarea în oraș, ceea ce duce la cartierul portului maritim să vină pentru o bătaie. Cel mai nou cartier din Boston este adesea criticat pentru lipsa de diversitate, Apartamente de lux și modele de clădiri calde.

„Pentru cei care își pot permite portul maritim, sunt sigur că arată grozav”, a spus Janey. „Dar realitatea este că există o mulțime de oameni rămași din asta.”

Janey a spus că dezvoltarea cartierului trebuie să se asigure că există locuințe cu venituri mixte. „Speranța și scopul este să nu repetăm niciodată portul maritim”, a spus ea.

„Pentru mine, portul maritim arată ca un loc de joacă pentru bogați”, a adăugat Wu.

Wu a menționat că transportul rămâne o problemă acolo, iar acum câțiva ani dezvoltatorii au avut în vedere să cheltuiască 100 de milioane de dolari pe un sistem de gondolă din cauza traficului teribil. Și datorită schimbărilor climatice și mareelor în creștere, portul maritim nu va exista în câteva decenii, potrivit lui Wu.

„Este rezultatul final al unui sistem care este rupt”, a spus Wu, care a aruncat desființarea Agenției de planificare și dezvoltare din Boston. Revizuirea propusă necesită un departament de planificare în cadrul Primăriei, cu un proces care nu permite dezvoltatorilor „să scape cu o strângere de mână.”

Campbell a menționat că există o afacere neagră în portul maritim: o frizerie. „Asta este abisal”, a spus ea. Dacă oficialii orașului pot crea un cartier cu totul nou, cum ar fi portul maritim, de ce nu poate face același lucru pe Blue Hill Avenue sau Codman Square, a întrebat ea, atrăgând aplauze din mulțime.

„Odată ce facem acest lucru, devenim cel mai bun oraș din țară, deoarece niciun oraș urban din țară nu și-a dat seama cum să închidă aceste lacune (rasiale și bogate)”, a spus ea.

Barros a spus că atunci când Walsh a intrat în birou în urmă cu șapte ani, a provocat dezvoltatorii pentru proiecte de construcții mai bune. El a recunoscut lipsa diversității, dar a menționat că administrația a căutat să aducă spații culturale în cartier.

Pentru Essaibi George, portul maritim este, în multe privințe, „oriunde, SUA”, fără prea multe lucruri unice. Oficialii orașului trebuie să” dubleze „eforturile de planificare master, astfel încât fiecare cartier să spună” sunteți într-un loc special”, a adăugat ea. Deși au existat eforturi pentru a face portul maritim mai plăcut din punct de vedere estetic și pentru a adăuga spațiu deschis, locuințele accesibile reprezintă o oportunitate ratată acolo, potrivit consilierului.

După forum, Joe Byrne, secretarul executiv-Trezorier al Uniunii tâmplarilor, a apărat o parte din boom-ul de construcție al portului maritim.

„Dacă nu ar fi fost portul maritim, mulți dintre cei care stau astăzi în această cameră nu ar fi avut locuri de muncă în acele vremuri”, a spus el.

„Unii candidați cred că s-ar fi putut face mai bine”, a adăugat Byrne, spunând că a fost de acord cu ei. „Dar nu cred că a fost neapărat un lucru complet negativ prin orice mijloace.”

În general, el consideră forumul un succes. Coaliția pentru Dezvoltare responsabilă, când a fost lansată la începutul acestui an, a înscris rapid candidații pentru a-și semna angajamentul spunând că susțin locurile de muncă sindicale, salariile egale și eficiența energetică în dezvoltarea imobiliară.

„A fost bine să aud o parte din dezvoltarea despre care vorbeau, unele dintre modalitățile creative de a face acest lucru”, a spus el.