Echipa de dezvoltare din spatele proiectului masiv Dorchester Bay City de pe malul apei Columbia Point a făcut un angajament de 10 milioane de dolari în această săptămână pentru a alimenta un fond de proprietate administrat de Massachusetts Affordable Housing Alliance (Maha), cu sediul în Dorchester. Banii vor merge participanților la programul MAHA „economisirea către o casă accesibilă și durabilă” (STASH), care oferă educație pentru cumpărători de locuințe și economii potrivite pentru plățile în avans către cumpărătorii de locuințe din prima generație din stat.

Dorchester Bay City, dacă este complet construit așa cum a fost planificat, va transforma 34 de acri într-o nouă comunitate cu un amestec de locuințe, spații comerciale și publice. Proiectul este un joint-venture al Accordia Partners LLC și Ares Management Corporation.

„Deși acest proiect este compus în primul rând din spațiu comercial, am dorit să maximizăm oportunitățile pentru locuitorii din apropiere de a cumpăra case în cartierele lor”, a declarat Kirk Sykes, director la Accordia Partners. „Suntem încrezători că aspectele unice ale programului STASH și relația MAHA cu nenumărați cumpărători potențiali, dintre care mulți sunt oameni de culoare și alți parteneri non-profit înseamnă că aceste angajamente vor avea un impact imediat și semnificativ.”

Symone Crawford, care direcționează eforturile Maha homeownership, inclusiv programul STASH, a declarat că 10 milioane de dolari vor ajuta oamenii să elimine un obstacol major în achiziționarea unei case: plățile în avans.

„Acest program este un multiplicator de forță în abilitățile rezidenților locali de a depăși această barieră”, a spus Crawford. „Dorchester Bay City a fost deja un partener remarcabil și ne așteptăm, de asemenea, să maximizăm conexiunile dintre participanții la programul nostru cu oportunitățile de forță de muncă asociate cu dezvoltarea comercială a site-ului.”

MAHA intenționează să crească fondul STASH la 100 de milioane de dolari pentru a „extinde dramatic numărul de cumpărători calificați de primă generație pe care îi putem sprijini”, a adăugat Crawford.

Consilierul Frank Baker, al cărui District 3 se află pe Consiliul Local din Boston include site-ul Columbia Point, a aplaudat „creativitatea continuă a echipei Dorchester Bay City în parteneriat cu organizațiile locale pentru a maximiza impactul local pozitiv al orașului Dorchester Bay în comunitatea noastră.”

Echipa condusă de Accordia a semnat un contract de închiriere pe 99 de ani cu UMass Boston în 2019 și va gestiona construirea fostului teren Bayside Expo Center într-o afacere care ar putea plasa Universitatea până la 235 de milioane de dolari în următorii ani. Accordia și Ares controlează, de asemenea, terenul de pe 2 Morrissey Blvd, acum acasă la Santander Bank, vizavi de site-ul Bayside.